Dorpen en steden

Drenthe heeft een aantal heel aardige stadjes en dorpen die de moeite waard zijn eens te bezoeken. Zeker voor wat betreft Dorpen heeft Drenthe een aantal schattige oude dorpen met oude Saksische boerderijen om eens een kijkje te nemen.

Hieronder een paar tips, maar er is uiteraard veel meer.

Assen – hoofdstad van Drenthe

Bartje
Het Drenths museum, lekker winkelen, voor de kinderen zwemmen in de Bonte Wever, er is best het een en ander te doen in Assen. Assen heeft een prachtig nieuw theater/bioscoop De Kolk! Kijk ook eens op  VVV Assen.

Orvelte – museumdorp

orvelte

Dit oude Drentse dorp is dan wel een museumdorp maar er wordt ook echt gewerkt en geleefd. Is uw bezoek zeker waard! In dit gezellige authentieke dorpje vindt u tussen de oude bomen en prachtige rietgedekte boerderijen leuke winkeltje, oude ambachten en lekkere terrasjes. Ook voor de kinderen een aanrader. Kijk ook eens op de site van Orvelte!

groningen4

Groningen

Bent u toch een echt stadsmens of rechtvaardigt het weer een bezoek aan een ‘echte’ stad, dan is Groningen zeker een aanrader. Groningen is een gezellige winkelstad met winkels en terrassen maar ook een fotogenieke haven. Vergeet ook het befaamde Groninger Museum niet! Klik hier voor meer info over Groningen.