Musea

Misschien denkt u bij Drenthe eerst aan mooie natuur, bossen en heide en ook leuke kleine dorpjes. Drenthe heeft echter ook een aantal aan te bevelen bezienswaardigheden en Musea. Ook mogelijk te combineren met bos, heide en leuke dorpjes natuurlijk!
We doen u hieronder een paar ideetjes aan de hand maar als u even de moeite neemt om te zoeken op internet vindt u nog veel meer.

cubymuseum
Bij ons om de hoek:
Cuby en de Blizzards museum – Grolloo
De beroemde Drentse rockgroep met Harry Muskee en in vroeger tijden ook Herman Brood, die in de 60er jaren triomfen vierden met o.a. Groeten uit Grolloo. Vlak voor het overlijden van Harry Muskee in 2011 is dit museumpje geopend. Klik hier voor meer info.

In Assen (ca. 15 km) kunt u naar het Drents Museum assen

Iedere keer weer interessante wisselende exposities maar ook een imponerende vaste collectie met vooral veel aandacht voor de historie van Drenthe. Kijk maar op hun website.

Het gebouw van het museum is het voormalig postkantoor uit 1885.

????????In Borger (ca 10km) staat het Hunebeddenmuseum

Hier wordt u mee genomen op een prehistorische zoektocht naar overblijfselen uit de oertijd. Zeker ook voor kinderen heel leuk door de speelse combinatie van beleven en leren. Naast het museum staat het grootste overgebleven hunebed van Drenthe.  Lees verder op hun eigen website.

Dit zijn zo maar een paar tips. Meer musea vinden? Kijk op Musea in Drenthe.