In de bossen rond Grolloo

In de omgeving van Grolloo vindt u voornamelijk een rustige, natuurlijke en agrarische omgeving. Vooral een plek voor de liefhebbers daarvan. Hieronder hebben we een paar tips voor u die als doel kunnen dienen voor een leuke of leerzame dag in de onmiddellijke nabijheid van Grolloo.

Voormalig kamp Westerbork  (ca. 5 km)
In de boswachterij Grolloo/Hooghalen ligt het voormalig Kamp Westerbork. Voor de meesten wel bekend en zeker een bezoek waard. Verder in de richting van Hooghalen bevind zich het Herinneringscentrum Kamp Westerbork met een museum dat ook een bezoek waard is. Kamp Westerbork is een flinke wandeling van ca 90 min of ca 20 min fietsen vanaf het Voorhuis.
Het Herinneringscentrum is per auto bereikbaar. Klik hier voor meer info.

westerbork kamp               Kamp westerbork

Ieberenplas 2

Ieberenplas (ca 4 km)

Deze zwemvijver is een ideale plek om een zomerse dag door te brengen. Midden tussen de dennenbomen kun je lekker afkoelen in het water of spelen op het zandstrand. Prima plek met de kids!
De Ieberenplas vindt u in de boswachterij Grolloo op ca 1 uur wandelen of 15 min met de fiets. Met de auto: richting Elp, ingang Staatsbosbeheer.

boomkroonpad 1

Boomkroonpad  (ca. 5km)

Voorbij Papenvoort, in de boswachterij Borger, kunt u een bezoekje brengen aan het Boomkroonpad. Een landelijk bekende atractie. Via een loopbrug klim je boven de toppen van de bomen. Er is een speeltuintje bij en je kunt er wat drinken of een ijsje eten. Ca 20 min met de fiets of 10 min met de auto.

fiets4daagsedrenthe

wandelen en/of fietsen
Ruimte te over en in de provincie Drenthe hebben we heel wat kilometers fietspad en wandelpad. Dat kan wat verder weg maar ook in de directe omgeving van Grolloo zijn er vele routes te vinden. Met de kaart in de hand kom je al een end. Als je even Googled vind je nog veel meer. Klik ook eens op deze  link als u wilt fietsen of als u wilt wandelen op deze  link.